[ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ][6]

ΡΟΗ

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο πως οι Εθνικές Εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι δεύτερες εκλογές, αν χρειαστούν, θα διεξαχθούν το αργότερο στις αρχές Ιουλίου.

Στην εισήγηση του ο κ.Μητσοτάκης για τις εθνικές εκλογές τόνισε πως «η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η 2η κάλπη πώς θα κυβερνήσει. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιον θα έχουν πρωθυπουργό.

Συνεπώς αυτοδύναμη ΝΔ ισχυρή Ελλάδα. Προϋπόθεση για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος με καλύτερους μισθούς και οι Ελληνίδες και οι Ελληνες στις 21 Μαΐου θα επιλέξουν αν ο τόπος θα συνεχίσει το δρόμο του εκσυγχρονισμού και θα κρίνουν δύο θητείες.

Ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός θα ζυγίσει και θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει σωστά».

«Σε πείσμα όσων διέδιδαν τα αντίθετα σενάρια, οι εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξαρχής είχα δεσμευθεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου. Κι αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Πρόκειται για έναν προγραμματισμό, απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες, που ταυτόχρονα συνυπολογίζει μια σειρά από σοβαρά γεγονότα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, όπως οι πανελλαδικές εξετάσεις και η έναρξη της τουριστικής περιόδου» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό θέμα της συνεδρίασης του σημερινού υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο, β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής, γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα, ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Εύβοια , την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο styranews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ upd: Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 - 12:25

styranews.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΕΓΟΝΟΤΑ από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο styranews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το styranews.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στο σχολιασμό έχουν μόνο όσοι χρήστες διαθέτουν λογαριασμούς Google

Start typing and press Enter to search

ΡΟΗ