[ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ][6]

ΡΟΗ

O Ευβοιώτης Μάριος Αναστασίου στο 28ο Ευρωπαϊκό Κύπελο Ιχνηλατών στις Σέρρες (vid-photos)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με επιτυχία διεξήχθη το 28ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιχνηλασίας που έγινε στις Σέρρες στις 11/3/2023 .Το ΔΣ του ΚΣ Σερρών ο ΚΟΕ και όλοι όσοι βοήθησαν ή συνδιοργάνωσαν αυτήν την εκδήλωση διεκδικούν τα εύσημα διότι ξεπέρασαν κατά πολύ τα προσδοκώμενα και εξέπληξαν ξένους και Έλληνες με την άριστη διοργάνωση.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους Έλληνες κριτές οι οποίοι έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση με την πείρα αλλά και την αμεροληψία τους .

Περίπου 2000 ήταν οι επισκέπτες (μαζί με τους διαγωνιζόμενους) που έδωσαν μια οικονομική ανάσα σε επιχειρήσεις της πόλης .

Συμμετείχαν 13 χώρες. Η χώρα μας (η εθνική μας) συμμετείχε με την Εθνική μας φυλή τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΧΝΗΛΑΤΗ, με 2 αγέλες και ένα ζευγάρι .(Μ. Αναστασίου, Π .Καραδήμας,Γ. Ρηνότας- Ν.Πάνου, αναπληρωματικοί Σωτήρης Γείτονας, Γιώργος Κολιάτσης (με ζευγάρι Ελληνικών ιχνηλατών)

Τις θέσεις στο βάθρο κατέκτησαν, Ιταλία, Κύπρος, Σκόπια.

Από την δική μας αγαπημένη την εθνική Ελλάδος (χωρίς να μειώσω τους άλλους αγωνιζόμενους) καλύτερα τα πήγε ο Μάριος Αναστασίου ο οποίος ήταν λίγο άτυχος.

Αντίπαλός του ήταν ο Ciccarelli Luciano ο οποίος δεν τα κατάφερε αλλά έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Έλληνα αντίπαλό του αναγνωρίζοντας την ανωτερότητά του.

Ο Αναστασίου έλυσε 2ος στις 10:15 περίπου.

Η αγέλη εντόπισε τα ίχνη του λαγού στις 11:00 περίπου και αφού τον ξεφώλιασε τον δίωξε για 50 λεπτά περίπου.

Όλος ο αγώνας πιστεύω ότι κρίθηκε από τους θεατές οι οποίοι εξαιτίας του πάθους το οποίο τους χαρακτηρίζει θέλησαν να είναι κοντά στην αγέλη για να δούνε το θήραμα.

Κατέλαβαν λοιπόν την κορυφογραμμή στην οποία θα εμφανίζονταν το θήραμα (ήταν κοντά στα 70 άτομα) με αποτέλεσμα η οχλαγωγία και γενικότερα ο πολύς θόρυβος να εμποδίσουν το θήραμα να εμφανιστεί. Αφού πέρασε από την απέναντι πλευρά του (τερέν) πεδίου περνώντας από το πυκνό οι κριτές δεν ήταν δυνατόν να τον δουν (αλλά ούτε και οι θεατές οι οποίοι έκαναν την ζημιά άθελά τους και εξαιτίας του πάθους τους) τον είδαν θεατές από το άλλο τερέν οι οποίοι φώναζαν νάτος -νάτος…

Όπως ήταν φυσικό αφού το θήραμα δεν το είδαν οι κριτές δεν μπορούσαν να βαθμολογήσουν τον Αναστασίου (όπως ορίζει ο κανονισμός )με αποτέλεσμα να μην πάρει μια από τις προνομιούχες θέσεις.

Ο Αναστασίου στεναχωρέθηκε βέβαια αλλά δέχτηκε το αποτέλεσμα.

Αυτό το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μας ικανοποίησε όλους και αγωνιζόμενους αλλά και θεατές . Όπως έγραψα και στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Σερβίας θα πρέπει να κρατάμε τα θετικά από έναν τέτοιο αγώνα ούτως ώστε να γινόμαστε καλύτεροι γιατί μπορούμε να είμαστε καλύτεροι.(το αποδείξαμε και στην πράξη)

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ιδιαίτερα στον πρόεδρο του ΚΣ Σερρών τον Παρατσουκίδη Πασχάλη, στους κριτές ανεξαιρέτως (ιδιαίτερα στον ακούραστο εκλέκτορα Φώτης Πεσιλής )και σε όλη την κυνηγετική οικογένεια γιατί μας έδωσαν τη χαρά να ζήσουμε αυτές τις ευχάριστες στιγμές γιατί το κυνήγι για εμάς είναι τρόπος ζωής και ότι έχει να κάνει με αυτό μας κάνει ευτυχισμένους.

Κείμενο: Ιωάννης Νικολαΐδης


28ο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ιχνηλατών 2023

Την Εθνική Ομάδα αποτελούν οι:

1) Πάνου Νίκος - Ρηνώτας Γεώργιος (Ζευγάρι ΕΙ.)

2) Αναστασίου Μάριος (Αγέλη ΕΙ)

3) Καραδήμας Παναγιώτης (Αγέλη ΕΙ)

Αναπληρωματικός

4) Γείτονας Σωτήρης - Κολιάκης Γεώργιος

(Ζευγάρι ΕΙ)

*Ο Μάριος Αναστασίου ως γνωστόν κατάγεται από την Εύβοια και συγκεκριμένα από το χωριό Δύστος, Δήμου Κύμης Αλιβερίου, είναι γνωστός στο Πανελλήνιο (και στο εξωτερικό πλέον) για την αγάπη του για τη φύση, το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι και φυσικά έχει από τους καλύτερους ιχνηλάτες σκύλους πράγμα που αναγνωρίζεται από Έλληνες μα και από ξένους συμμετέχοντες σε ανάλογους αγώνες όπως αυτός των Σερρών.








Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Εύβοια , την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο styranews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ upd: Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 - 22:46

styranews.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΕΓΟΝΟΤΑ από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο styranews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το styranews.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στο σχολιασμό έχουν μόνο όσοι χρήστες διαθέτουν λογαριασμούς Google

Start typing and press Enter to search

ΡΟΗ