[ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ][6]

ΡΟΗ

Σκληρή μάχη με τις φλόγες στην Νότια Εύβοια: Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, έπειτα από την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (29/07), σε δασική έκταση, ανάμεσα στα χωριά Πετριές και Κριεζά και μαίνεται για δεύτερη ημέρα

Πλέον, η φωτιά κινείται προς αγροτικές εκτάσεις και όχι μέσα στους οικισμούς, αλλά και έχει διασπαστεί σε τρία μέτωπα δημιουργώντας ένα «πύρινο τρίγωνο».

Η φωτιά καίει στο δάσος στον οικισμό Πετριές του δήμου Κύμης – Αλιβερίου στην Εύβοια επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ επιτόπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών.

Στις 07:33 ήχησε και πάλι το 112, το οποίο ζητούσε την εκκένωση και του οικισμού Κριεζά.

Στις 05:30 το πρωί ήχησε νέο μήνυμα 112 το οποίο ζητούσε την εκκένωση του οικισμού Πετριές.

Στις 1:23 ήχησε και πάλι το 112 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.

Το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιουλίου μάλιστα, στο σημείο μετέβη και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, για να επιθεωρήσει την επιχείρηση κατάσβεσης. Όπως είπε, η ιδιομορφία της φωτιάς ανάγκασε την Πολιτική Προστασία «να φέρουμε επιπρόσθετες εναέριες και επίγειες δυνάμεις».

Να σημειωθεί πως στην προσπάθεια κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά στα δάχτυλα ένας πυροσβέστης.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, η εικόνα της πυρκαγιάς κατά τα μεσάνυχτα έδειξε μια μικρή βελτίωση. Στο σημείο επιχειρούν 205 πυροσβέστες, με έντεκα ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Εύβοια , την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο styranews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ upd: Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 - 08:23

styranews.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΓΕΓΟΝΟΤΑ από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο styranews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το styranews.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στο σχολιασμό έχουν μόνο όσοι χρήστες διαθέτουν λογαριασμούς Google

Start typing and press Enter to search

ΡΟΗ